سوپ گل کلم
مواد لازم سوپ گل کلم:یک عدد گل کلم کوچک، یک عدد پیاز متوسط، 2 حبه سیر، یک عدد پرتقال، یک استکان شیر تازه گاوی، نصف قاشق پودر زنجفیل، یک و نیم لیتر آب و دو قاشق پنیر رنده شده.
طرز تهیه سوپ گل کلم : پوست پرتقال را گرفته و به همراه یک استکان شیر و پیاز و سیر و گل کلم داخل یک و نیم لیتر آب می جوشانیم. سپس پوست پرتقال را از ظرف خارج می کنیم و همه مواد را از الک رد می کنیم. بعداز 5 دقیقه آب پرتقال صاف شده را همراه ادویه به سوپ اضافه و قبل از میل کردن روی آن پنیر رنده شده را می ریزیم.
اثرات درمانی : تنظیم کارکرد روده ها ، تقویت کننده معده، ضد یبوست، ضد زخم روده ها ، مفید برای پروستات، جلوگیری از زایمان زودرس. با کمک به جذب آهن از وزن پایین نوزاد هنگام تولد و زایمان نوزاد زودرس پیشگیری می کند.
موارد منع مصرف : کلم و گل کلم و شلغم خام جذب یُد را در بدن مختل ساخته و انسان را دچار بیماری تیروئید می کند. خصوصا|ً در مادران باردار مصرف کلم ها منجر به بیماری تیروئید و عقب ماندگی ذهنی برای جنین می شود. اما مصرف پخته آن بلا مانع است