سوپ کرفس
مواد لازم برای تهیه سوپ کرفس: یک ساقه کرفس، یک عدد هویج، یک عدد سیب زمینی، 5 قاشق روغن زیتون، یک عدد پیاز، چهار حبه سیر، 20 گرم شوید، پودر جوز هندی یک قاشق مرباخوری، 1.5 قاشق غذاخوری آرد ، 3 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه، نمک و پودر فلفل سیاه به مقدار لازم.
طرز تهیه سوپ کرفس: ابتدا پیاز و سیرها داخل روغن زیتون کمی تفت می دهیم. سپس هویج خرد شده را به اشکال زیبا را همراه کرفس و سیب زمینی یک شکل و یک اندازه خرد می کنیم و سیر و پیاز اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. آرد را اضافه و خوب مخلوط می کنیم بعداز 3 دقیقه هم زدن یک لیتر آب ولرم به موادمان اضافه می کنیم و همزمان نمک و ادویه را می افزاییم و می پزیم و قبل از مصرف مقداری شوید خرد شده را روی سوپ می ریزیم و سرو می کنیم.
اثرات درمانی: پاک سازی و تصفیه خون، مفید برای رماتیسم و آرتروز، مفید برای پوست و مو، پاک سازی و تقویت کبد، تنظیم فشار خون، مفید برای آسم، کاهنده وزن، از بین برنده سموم بدن، ضد پیری ، مقابله بد دخانیات و سیگار.
موارد منع مصرف: افراد مستعد سنگ کلیه میل نکنند، سنگ سازی کلیه، افراد مبتلا به صرع به هیچ عنوان نباید از کرفس استفاده کنند، افراد مبتلا به اسهال و زنان باردار.
منبع : کتاب آشپزی و درمان ، تالیف استاد بنی هاشمی گرگری