سوپ اسفناج


مواد لازم : 500 گرم اسفناج تازه ، یک عدد پیاز متوسط، سه حبه سیر، 5 قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چای خوری نشاسته، نصف قاشق چای زیره سبز، 4 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی رنده شده، 4 قاشق غذای خوری بلغور و نمک به مقدار لازم.
طرز تهیه : سه حبه سیر را همراه پیاز در روغن زیتون تفت داده ، سپس برگ ها و ساقه های خام اسفناج را خرد و به آن اضافه می کنیم. 5 دقیقه بعد گوجه رنده شده را همراه مقدار کافی آب به آن اضافه می کنیم و آرام حرارت می دهیم. به محض جوش آمدن بلغور و نمک و ادویه جات را اضافه می کنیم و بعداز پخت کامل میل می کنیم.
اثرات درمانی : تقویت کننده روده ها ، ضدکم خونی ، تقویت کننده عمومی بدن، قلیایی کننده خون، مفید برام ورم روده کوچک، ضدیبوست، ضدتشنگی، درمان سرفه های خشک، پیشگیری از ابتلا به سرطان، کاهنده کلسترول خون، جاروی روده بزرگ، تقویت کننده اعصاب، درمان رماتیسم و نقرس، افزاینده شیر و افزایش گلبول های قرمز.
موارد منع مصرف: بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ کلیه و مثانه مناسب نیست و افراد سرد مزاج با ادویه گرم میل کنند.
منبع : غذا درمانی و آشپزی سلامت، تالیف سیدحسین بنی هاشمی گرگری