سوپ خرفه یا بقله الزهرا
مواد لازم برای تهیه سوپ خرفه: 300 گرم برگ و ساقه خرفه، 5 قاشق غذاخوری گوجه فرنگی، 4 حبه سیر، یک عدد پیاز متوسط، 5 قاشق روغن زیتون، 4 قاشق غذاخوری ماست، یک عدد تخم مرغ محلی، 2 قاشق آرد، 3 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه، 20 گرم پیاز، 30 گرم شوید و یک لیتر آب
طرز تهیه سوپ خرفه: پیاز را خرد کرده و داخل روغن زیتون تفت می دهیم سپس 300 گرم برگ و ساقه خرفه را اضافه نموده و تفت دادن را ادامه می دهیم. هفت دقیقه بعد یک لیتر آب را اضافه کرده و بعداز 20 دقیقه جوشاندن آرام، آرد، زرده تخم مرغ، ماست و آب لیمو را که قبلاً در ظرفی آماده کرده ایم به سوپ اضافه می کنیم. 2 دقیقه بعد 4 حبه سیر را به آن اضافه اضافه و قبل از سرو کردن پیاز و شوید را که در ماهی تابه تفت داده ایم روی سوپ ریخته و سرو می کنیم.
اثرات درمانی: سرشار از امگا3، ضدنقرس، تقویت حافظه، تقویت مغز و اعصاب، کمک به آسم گرم، مسکن صفرا و ضدتب.
موارد منع مصرف سوپ خرفه: خرفه کاهنده اشتها بوده و مصرف آن برای افراد کم اشتها توصیه نمی شود. زیاده روی در خرفه باعث کاهش نور چشم می شود.
منبع: کتاب آشپزی و درمان، تالیف استاد بنی هاشمی گرگری.