اهمیت پزشکی و طب پیشگیری از نظر طب اسلامی

اهمیت پزشکی و طب پیشگیری از نظر اسلام
امام باقر علیه السلام : بدان که هیچ دانشی چون جستن سلامت نیست و هیچ سلامتی چون سلامتی دل نیست لذا از نظر اسلام، طب روان، ارزشمندتراز طب جسم و طب جسم ارزشمندتر از سایر علوم است.
پیامبر علیه السلام : العلم علمان : علم الادیان و علم الابدان ( دانش بر دو گونه است : دانش دین ها و دانش بدن ها ).
طبابت کار خداوند است و شفا از اوست و برای هر دردی درمانی قرار داده است جز مرگ.
قرآن کریم : از ابراهیم خلیل علیه السلام نقل می کند : “و اذا مرضت فهوم یشفین ” و چون بیمار شوم، او (خداوند) شفایم می دهد.
طبابت کار خداوند است و طبیب واقعی اوست. خداوند است که خواص درمانی را در داروها نهاده و در نظام آفرینش، برای هر دردی دوا می آفریند و به انسان، استعداد شناخت دردها و داروها و چگونگی درمان آن ها را عنایت کرده و اوست که مظهر نام های طبیب و شافی است.
سوره مائده آیه 16 : خداوند، هرکه را از خشنودی او پیروی کند، به وسیله آن [کتاب] به راه های سلامت رهنمون می کند.
سوره نساء آیه 134 : هرکس پاداش دنیا می خواهد [ بداندکه] پاداش دنیا و آخرت نزد خداست. باتوجه به احکام و آیات فوق متوجه می شویم در اسلام، آنچه برای سلامت جسم و یا جان خطرناک و زیان بار است ، حرام یا مکروه است و آنچه برای سلامت انسان لازم و مفید است، واجب یا مستحب است و آنچه سودو زیانی برای جسم و جان ندارد مباح شناخته شده است. لذا طب پیشگیری در متن مقررات و احکام اسلام گنجانده شده و اجرای کامل و دقیق قوانین الهی در زندگی سلامت جسم و جان انسان را به همراه دارد.
امام رضا علیه السلام : هر آنچه خداوند ، حلال کرده در آن صلاح و بقای بندگان است و بدان نیازی گریزناپذیر دارند و هرآنچه که حرام شده است بندگان، بدان نیازی ندارند و همه آن ها موجب تباهی و نابودی اند.[علل الشرایع ص 592].
خداوند در قرآن می فرمایند : ” الا بذکرالله تطمئن القلوب” فقط به یاد خدا دل ها آرام می گیرد.
در علم جدید و دنیای غرب نیز ثابت شده است که آرامش روحی و روانی مبنای آرامش جسمی است و به فرموده خداوندی که انسان را آفریده است این آرامش جر با یاد و توجه به خدا و قوانین او بدست نمی آید. و بر اساس همین است که دنیای غرب با توجه به پیشرفت های علمی و پزشکی و مادی فراوانی که دارند اما آمار خودکشی در آن ها بالاتر از جامعه مسلمانان است و حتی آمار بیماری های جسمی مانند سرطان و بیماری های قلبی و عروق در آن بالاست، به عنوان مثال در جامعه خود ما ، عمر علمای اسلام خیلی بیشتر از علمای پزشکی است زیرا علمای اسلام با توجه به رعایت بیشتر قوانین اسلام از آرامش بیشتری نسبت به پزشکان برخوردارند و لذا عمر بیشتری دارند اما پزشکان که خط مقدم رعایت کنندگان بهداشت در جامعه محسوب می شوند عمر بیشتری از سایر افراد جامعه ندارند.